Vandaag besteld? Dezelfde dag verstuurd!
Gratis verzending EU vanaf €99
Dé sterkste verf verkrijgbaar!
Technical support!

Verschillende oppervlaktes voorbereiden voor Raptor Liner

Verschillende oppervlaktes voorbereiden voor Raptor Liner

In dit artikel lopen we de verschillende oppervlaktes door én leggen we uit wat de beste manier is om deze oppervlaktes goed voor te bereiden voor je aan jouw eigen project met Raptor Liner start.

Raptor Liner is de sterkste beschermende verf beschikbaar op de markt. Krassen en kleurvervaging zijn verleden tijd. Met Raptor Liner kies je voor een zeer goede bescherming tegen roest, corrosie, zout, vocht en hoge temperaturen.

Uiteraard wil jij het beste resultaat behalen met Raptor Liner. Maar hoe bereid je verschillende oppervlaktes perfect voor op een behandeling met Raptor Liner?

In dit artikel lopen we de verschillende oppervlaktes door én leggen we uit wat de beste manier is om deze oppervlaktes goed voor te bereiden. Zo ben jij zeker van een geslaagd project waar je nog jaren plezier aan zult beleven!


Een goede voorbereiding is cruciaal voor een egaal en duurzaam resultaat

Raptor Liner is een zeer veelzijdige verf welke op veel verschillende ondergronden gebruikt kan worden. Onder meer:

Deze ondergronden kunnen zonder problemen worden behandeld. Voordat je begint met het aanbrengen van Raptor Liner is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding zorgt voor een egaal en duurzaam resultaat.

Een goede ontvetter is cruciaal bij de start van jouw project. Na het ontvetten van de ondergrond, kun je de gepaste primer aanbrengen.

Alles gelukt? Dan kun je met Raptor Liner aan de slag. Afhankelijk van het gewenste resultaat kies je zelf je textuur met onze Raptor Liner spuitpistolen en rolborstels. Vergeet niet om delen die je niet wilt behandelen goed af te plakken.


Blank of bloot metaal voorbereiden op Raptor Liner

Bij de voorbereiding van blank of bloot metaal begin je met het licht opschuren met schuurpapier van korrel P80 tot P180. Veeg het oppervlak na met een zachte doek. Reinig vervolgens het oppervlak grondig met een trage ontvetter.

Hierna is het oppervlak klaar voor het aanbrengen van 1 tot 2 lagen Raptor Liner Etch Primer. Sla deze stap niet over; de primer sluit het oppervlak af voor lucht en vocht en legt de ideale basis voor de Raptor Liner verf om zich goed te hechten. Laat de Etch Primer minimaal 15 tot 20 minuten drogen.
Je project is nu klaar om de Raptor Liner verf van jouw keuze aan te brengen.


Een bestaande verflaag voorbereiden op Raptor Liner

Ook een bestaande verf- of laklaag is geen enkel probleem voor Raptor Liner. Begin met het lichtjes opschuren van de bestaande verflaag met schuurpapier van korrel P80 tot P180.

Veeg het oppervlak schoon en ontvet je project grondig met onze trage ontvetter. Zie je een stukje metaal door de verflaag heen na het schuren? Breng dan op deze plekken de Etch Primer aan. Dit zorgt voor een goede bescherming van de ondergrond en een perfecte hechting van de Raptor Liner verf.

Laat de eventueel aangebrachte primer minimaal 20 minuten drogen. Je project is nu klaar om de Raptor Liner verf aan te brengen.


Oppervlaktes met poederlak voorbereiden op Raptor Liner

Om poederlak goed voor te bereiden begin je met het licht opschuren van de bestaande laklaag. Gebruik hiervoor schuurpapier met korrel P80 tot P180.

Reinig vervolgens het oppervlak grondig met een trage ontvetter en laat drogen. Als de ondergrond helemaal droog is kun je zonder problemen de Raptor Liner verf aan te brengen.


Aluminium voorbereiden op Raptor Liner

Om aluminium goed voor te bereiden is het belangrijk om te beginnen met een goede ontvetter. Gebruik onze trage ontvetter om alle wax en andere onzuiverheden te verwijderen. Vervolgens is het van belang om het aluminium licht op te schuren met schuurpapier van korrel P180.

Moeilijk te schuren plekken waar je lastig bij kunt? Gebruik dan onze transparante hechtingsprimer. Deze kan na het drogen direct overspoten worden met Raptor Liner. De volgende stap voor het geschuurde oppervlak is het aanbrengen van de Raptor Liner Etch Primer.

De primer zorgt voor een goed beschermd oppervlak en legt de ideale basis voor de hechting van de Raptor Liner verf. Laat de primer gedurende 20 minuten drogen. Jouw project is nu klaar voor het aanbrengen van de Raptor Liner verf.


Kunststof of plastic voorbereiden op Raptor Liner

Raptor Liner kan goed aangebracht worden op kunststoffen ondergronden. Het is wel van belang om te weten of het kunststof bloot is of reeds gespoten.

De voorbereiding zal dan net iets anders zijn. Voor reeds gespoten plastic of kunststof: Schuur het oppervlak licht op met schuurpapier van korrel P80 tot P180. Behandel vervolgens het oppervlak met onze trage ontvetter om residu en wax te verwijderen.

Laat de ontvetter goed drogen en breng vervolgens de gewenste Raptor Liner verf aan. Voor bloot kunststof of ABS: Begin met het goed ontvetten van het oppervlak met de trage ontvetter zodat alle residu en wax zijn verwijderd.

Breng vervolgens een goede laag transparante hechtingsprimer aan. Deze zorgt voor een perfecte hechting van de Raptor Liner verf, sla deze stap dus niet over. Laat de primer 20 minuten drogen en ga vervolgens verder met het aanbrengen van de Raptor Liner verf.


Houten oppervlaktes voorbereiden op Raptor Liner

Ja echt waar, zelfs hout is goed te behandelen met Raptor Liner! Eenmaal behandeld met Raptor Liner hoef je het hout nooit meer te beitsen.

Het resultaat is 100% waterdicht. Vuil en vocht krijgen geen kans meer. Als het houten oppervlak vuil of reeds geverfd is, moet deze eerst schoongemaakt worden. Schuur desgewenst het hout licht op met schuurpapier van korrel P80 tot P180. Dit zorgt voor een fraaie afwerking.

Vaak is het voldoende om het hout te ontvetten met onze trage ontvetter. De ontvetter verwijdert alle onzuiverheden en zorgt voor een diepe inwerking van de Raptor Liner verf. Hout is natuurlijk enorm poreus. De Raptor Liner verf hecht perfect tot diep in de nerven van het hout.

Wil je de textuur van het hout blijven zien? Breng de Raptor Liner dan licht aan.


Multiplex voorbereiden op Raptor Liner

Zelfs Multiplex kan perfect behandeld worden met Raptor Liner. Begin met het schoonblazen van het oppervlak met lucht.

Wanneer nodig behandel je het oppervlak met onze trage ontvetter. Hiermee verwijder je alle wax, siliconen of andere onzuiverheden. Laat het oppervlak goed drogen. Eenmaal droog kun je beginnen met het aanbrengen van de Raptor Liner verf.

Het resultaat is 100% waterdicht. Vuil en vocht krijgen geen kans meer.


Beton oppervlaktes voorbereiden op Raptor Liner

Door beton te behandelen met Raptor Liner ben je verzekerd van een waterdichte en fraaie afwerking. Vlekken in het beton zijn verleden tijd.

Zorg ervoor dat nieuwe lagen beton of bestaande lagen goed droog zijn. Denk bijvoorbeeld aan doucheruimtes of wasplaatsen. Ventileer de ruimtes goed of maak gebruik van een bouwdroger.

Is het beton schoon, droog en vrij van olie? Dan kan de Raptor Liner verf direct worden aangebracht. Is het beton reeds behandeld met een ander product of verf? Schuur dan eerst het oppervlak licht op. Hiervoor wordt meestal gebruik gemaakt van grote schuurmachines.

Na het opschuren van het beton moet de ondergrond goed ontvet worden. Gebruik hiervoor een trage ontvetter. Laat de ontvetter goed drogen en breng hierna de Raptor Liner verf aan.

Wil je Raptor Liner toepassen op intensief gebruikte betonnen ondergronden zoals garages en werkplaatsen? Dan raden wij aan om eerst onze 2 componenten Epoxy Primer aan te brengen. Deze primer zorgt voor een lucht- en waterdichte afsluiting van het beton. Hierdoor kan opstijgend vocht nooit onder de Raptor Liner verf komen. Tevens zorgt de primer voor een ideale hechting van de Raptor Liner verf.

Voor deze intensief gebruikte ruimtes raden wij onze klanten aan contact op te nemen met onze klantenservice via [email protected]. Wij helpen je graag verder met goed advies en het aantal benodigde liters per product, gezien deze hoeveelheden vaak een stuk hoger liggen dan de consumentenverpakkingen. Zo krijg jij de beste prijs per liter en kun je vol vertrouwen aan je project beginnen.


Glasvezel of polyester oppervlaktes voorbereiden op Raptor Liner

Om glasvezel of polyester oppervlaktes goed voor te bereiden op Raptor Liner begin je met het licht opschuren van het oppervlak. Gebruik hiervoor schuurpapier van korrel P80 tot P180.

Vervolgens maak je het oppervlak goed schoon met behulp van onze trage ontvetter om alle onzuiverheden te verwijderen. Is de ontvetter helemaal droog? Dan kun je doorgaan met het aanbrengen van de Raptor Liner verf. Extra tip! Heeft jouw project scherpe hoeken of randen?

Breng dan een laagje transparante hechtingsprimer aan. Dit zorgt voor een perfecte hechting van de Raptor Liner verf op randen die normaal snel slijten.


Roest welke is behandeld met een roestomvormer voorbereiden op Raptor Liner

Om roest goed te behandelen kun je gebruik maken van een roestomvormer. Als je een roestomvormer hebt gebruikt en je wil er Raptor Liner overheen spuiten, raden we ten zeerste aan om deze delen eerst te coaten met onze 2 componenten Epoxy Primer.

Zijn er slechts kleine stukjes oppervlak behandeld met een roestomvormer? Dan kun je ook gebruik maken van onze handige Raptor Liner Etch Primer spuitbus. Nadat je de Epoxy Primer of Etch Primer hebt aangebracht, kun je na het drogen zonder problemen de Raptor Liner verf aanbrengen.


Je weet nu hoe je de meest voorkomende oppervlaktes perfect kunt voorbereiden op Raptor Liner. Heb jij vragen, wil je graag advies over je project of heb je grote hoeveelheden product nodig? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag op weg naar een geslaagd project.

Reacties

  1. Paul Plas Paul Plas

    Geachte, wij hebben een jeep gespoten met epoxy primer van raptor. Wij hebben deze echter slecht gespoten, veel apelsienen huid. Mijn vraag is nu Hoe ik dit kan oplossen zodat ik de raptor kan spuiten met een goed resultaat. Moet de epoxy primer er terug af, of is er een andere oplossing.
    Met vriendelijke groet
    Paul Plas

  2. R.A. Kok R.A. Kok

    Beste klanten service. Voor een derde laag is de tijdslimiet verstreken
    en moet ik het polyester dek dus weer licht opschuren. Hoe rigoureus moet dit, en mag het ook met scotchbright schuurmateriaal aan de rol ( groen is 120) en mag ik daarna ontvetten met een reguliere verfontvetter? Alvast bedankt voor de reactie. Met vriendelijke groet Robert Kok Tomavi Automotive Zwolle

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vandaag besteld? Dezelfde dag verstuurd!
Gratis verzending EU vanaf €99
Dé sterkste verf verkrijgbaar!
Technical support!